Лидерите на Германия, Франция и Великобритания призоваха САЩ да се

...
 Лидерите на Германия, Франция и Великобритания призоваха САЩ да се
Коментари Харесай

ЕС ще се защити, ако САЩ въведат мита за европейски стоки

 Лидерите на Германия, Франция и Англия приканиха Съединени американски щати да се откаже от налагането на едностранни търговски ограничения против Европейския съюз (ЕС), съобщи Ройтерс.
Канцлерът Ангела Меркел, президентът Еманюел Макрон и министър председателят Тереза Мей се съгласиха по време на взаимен телефонен диалог, че Европейски Съюз би трябвало да отбрани своите 28 страни членки от наказателни американски мита въз основа на интернационалните многостранни правила.

„ Те се съгласиха, че Съединени американски щати не би трябвало да подхваща търговски ограничения против Европейски Съюз или в противоположен случай съюзът би трябвало да бъде подготвен да отбрани ползите си в границите на многостранния търговски ред “, сподели представител на немското държавно управление, представен в официално съобщение.

Съединени американски щати постановиха вносни мита върху 25% от стоманата и 10% от алуминия през март, само че предоставиха краткотрайно освобождение от мярката за Европейски Съюз до 1 май. Президентът Доналд Тръмп ще реши дали да направи освобождението непрекъснато.

В същото време еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заплаши Съединени американски щати с " тройна реакция ", в случай че Вашингтон вкара мита върху стоманата и алуминия за Европейски Съюз, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

В момента целта ни е разговорът на високо ниво, сподели Малмстрьом в изявление за неделното издание на немския в. " Франкфуртер алгемайне ".

Брюксел залага на продължение на договарянията, само че в случай че Съединени американски щати не се откажат в дълготрайна вероятност и без каквито и да било условия от концепцията за въвеждане на мита, Европа ще бъде принудена да вземе ограничения, добави еврокомисарят.

Европейската комисия посочи по-рано какво има поради под " тройна реакция " - сезиране на Световната комерсиална организация (СТО), ограничения в поддръжка на европейските производители и налагане на мита за американски артикули, в това число произведения на американския стоманодобив, портокалов сок, дънки, уиски и мотоциклети Harley-Davidson.

По време на днешния си телефонен диалог водачите на Англия, Франция и Германия са разискали и съглашението за иранската нуклеарна стратегия и са единомислещи, че то е най-хубавият метод да бъде спрян Техеран да се снабди с нуклеарно оръжия. Това заяви Даунинг стрийт, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Меркел, Макрон и Мей са постигнали единогласие, че може да се наложи разширение на договорката, с цел да бъдат включени в обсега й и други области като балистичните ракети, какво ще се случи след приключването й, както и дестабилизиращата активност на Иран в района, се отбелязва в изказването.

Лидерите се ангажираха да продължат да работят в тясно съдействие и със Съединени американски щати в търсене на решение по какъв начин да се оправят с многочислените провокации, поставяни от Иран, в това число проблеми, които могат да бъдат обхванати от ново съглашение, добавя Даунинг стрийт.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР